A Starbuck’s kávézólánctól megszokhattuk, hogy mindig kiváló minőségű kávé és tea különlegességekkel, valamint finom aprósüteményekkel találkozhatunk kávézóikban, mindemellett barátságos hangulat fogad minket minden egyes alkalommal.
Most viszont egy érdekes újításon vannak túl a cégtulajdonosok, akikről tudni lehet, hogy nem csak kínálatuk minőségére figyelnek oda, hanem központi helyen szerepel náluk a környezettudatosság is. Eco- felfogásuknak hála, egy új taggal bővült kávézóik száma, mely különlegessége, hogy már rég nem használt szállítókonténereiket hasznosították újra és így készült el az első Starbuck’ konténer. Ezt az új kávézót a washingtoni Tukwila városában látogathatják a kávéimádók, melynek ötletét a cég tervezői, valamint építészei dolgozták ki, és az újrahasznosítás volt az elsődleges szempont. Úgy gondolták, hogy az anno jó szolgálatot tett konténerek, melyeken tonnaszámra érkeztek az országba a magas minőségű kávészemek, most új feladat teljesítésére is képesek lennének. A konténerkávézó érdekességét bővíti az is, hogy kiépítésének hála, hasznosítja az esővizet, valamint a szárazparkosítás lehetőségét is felhasználták a tervezők. Mindez azt jelenti, hogy xeriscaping, azaz szárazparkosítás, módszere által olyan tájépítészeti megoldásokat alkalmaztak, miáltal minimálisra csökkentették a kert öntözővíz mennyiségének szükségessége.
Így által vált környezetbaráttá az új Starbuck’s konténerkávézó ahova minden nap szeretettel várják a kávéimádó sofőröket, hogy minden napjukat szebbé és frissebbé tehessék.